Fusilli s parmicí a fazolovou omáčkou

Ingredience


Cibulka jarní 1 ks
Fazole bílé sterilované 400 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Parmice 800 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 320 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím slijeme fazole z nálevu, propláchneme a rozmixujeme se solí a pepřem na jemnou omáčku.
  3. Jarní cibulku nakrájíme na kroužky, petrželku nasekáme najemno a společně zpěníme na rozpáleném oleji.
  4. Přidáme 8 filetů parmice nakrájených na proužky a zprudka orestujeme. Podlijeme naběračkou vody z těstovin, promícháme, prohřejeme a udržujeme teplé.
  5. Zbytek filet orestujeme kůží dolů cca 2min v nepřilnavé pánvi.
  6. Fazolovou omáčku rozdělíme na talíře, na ni navrstvíme těstoviny, poklademe rybími filety, posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.