Fusilli s parmicí a fazolovou omáčkou
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Parmice |
800 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli |
320 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím slijeme fazole z nálevu, propláchneme a rozmixujeme se solí a pepřem na jemnou omáčku.
- Jarní cibulku nakrájíme na kroužky, petrželku nasekáme najemno a společně zpěníme na rozpáleném oleji.
- Přidáme 8 filetů parmice nakrájených na proužky a zprudka orestujeme. Podlijeme naběračkou vody z těstovin, promícháme, prohřejeme a udržujeme teplé.
- Zbytek filet orestujeme kůží dolů cca 2min v nepřilnavé pánvi.
- Fazolovou omáčku rozdělíme na talíře, na ni navrstvíme těstoviny, poklademe rybími filety, posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.