Bramboračka jemná
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1250 ml |
Zelenina kořenová |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na jemno a na tuku ji osmahneme spolu se zeleninou nakrájenou na nudličky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.
- Do horké polévky zašleháme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Prohřejeme a posypeme petrželkou.