Mořský ďas s lilkem na kyselo
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Lilek |
300 g |
Mořský ďas |
500 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filet z mořského ďasa rozkrojíme na dva díly. Vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme neoloupané stroužky česneku, větvičku tymiánu, několik kousků papriky a ochutíme solí.
- Zakryjeme a na mírném ohni cca 8min povaříme. Poté odstavíme a rybu v nálevu necháme vychladnout.
- Očištěný lilek nakrájíme ne velmi tenké plátky a ty orestujeme z obou stran na teflonové pánvi vysypané solí. Přemístíme do hluboké nádoby, potřeme olejem, pokapeme octem, zakryjeme fólií a necháme půl hodiny odpočinout.
- Rybu nakrájíme na tenké plátky, na talíře rozložíme salátové listy, na ně poklademe střídavě rybu a lilek a ozdobíme krevetou, krátce orestovanou na rozpáleném oleji a vyloupanou.
- Ihned podáváme.