Mořský ďas s lilkem na kyselo

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Krevety tygří - loupané 100 g
Lilek 300 g
Mořský ďas 500 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 ks
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filet z mořského ďasa rozkrojíme na dva díly. Vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme neoloupané stroužky česneku, větvičku tymiánu, několik kousků papriky a ochutíme solí.
  2. Zakryjeme a na mírném ohni cca 8min povaříme. Poté odstavíme a rybu v nálevu necháme vychladnout.
  3. Očištěný lilek nakrájíme ne velmi tenké plátky a ty orestujeme z obou stran na teflonové pánvi vysypané solí. Přemístíme do hluboké nádoby, potřeme olejem, pokapeme octem, zakryjeme fólií a necháme půl hodiny odpočinout.
  4. Rybu nakrájíme na tenké plátky, na talíře rozložíme salátové listy, na ně poklademe střídavě rybu a lilek a ozdobíme krevetou, krátce orestovanou na rozpáleném oleji a vyloupanou.
  5. Ihned podáváme.