Mořský ďas a nákyp z cibule a pampelišky
Ingredience
Cibulka jarní |
60 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Maliny |
50 g |
Mořský ďas |
150 g |
Olej olivový |
3 kávová lžička |
Pampeliškové listy |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Maliny rozmixujeme s kapkou citronové šťávy.
- Stonky cibulek nařízneme, oddělíme několik listů a cca 2min je blanšírujeme ve vroucí osolené vodě.
- Zbylé části cibulek nakrájíme na plátky, pampelišky nasekáme nahrubo. Společně orestujeme na lžičce rozpáleného oleje, zakryjeme a 5min podusíme na mírném ohni. Ochutíme solí a slijeme vodu.
- Vymazanou formičku vyložíme cibulkovými listy, naplníme zeleninou a upěchujeme. Přesahující listy přehrneme dostředu a uchováme v teple.
- Rybu nakrájíme na plátky, potřeme olejem a několik minut z obou stran orestujeme na rozpáleném grilu.
- Dochutíme zbytkem oleje, solí a tymiánem, přemístíme na talíř, doplníme nákypem a mističkou malinové omáčky.