Mořský ďas a nákyp z cibule a pampelišky

Ingredience


Cibulka jarní 60 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Maliny 50 g
Mořský ďas 150 g
Olej olivový 3 kávová lžička
Pampeliškové listy 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maliny rozmixujeme s kapkou citronové šťávy.
  2. Stonky cibulek nařízneme, oddělíme několik listů a cca 2min je blanšírujeme ve vroucí osolené vodě.
  3. Zbylé části cibulek nakrájíme na plátky, pampelišky nasekáme nahrubo. Společně orestujeme na lžičce rozpáleného oleje, zakryjeme a 5min podusíme na mírném ohni. Ochutíme solí a slijeme vodu.
  4. Vymazanou formičku vyložíme cibulkovými listy, naplníme zeleninou a upěchujeme. Přesahující listy přehrneme dostředu a uchováme v teple.
  5. Rybu nakrájíme na plátky, potřeme olejem a několik minut z obou stran orestujeme na rozpáleném grilu.
  6. Dochutíme zbytkem oleje, solí a tymiánem, přemístíme na talíř, doplníme nákypem a mističkou malinové omáčky.