Kuře po hunansku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
1 ks |
Česnek |
1 kávová lžička |
Chilli paprička |
60 ml |
Koriandr čerstvý |
250 g |
Kuřecí prsa |
1 kg |
Omáčka sójová |
60 ml |
Salát hlávkový |
3 hrst |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na marinádu smícháme rozdrcený česnek, oloupaný a rozdrcený zázvor, olej, ochutíme solí a pepřem a necháme chvíli odpočívat.
- Troubu předehřejeme na 190C.
- Kuřecí prsa nařízneme, vetřeme do nich marinádu, vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme cca 15min odpočinout. Poté grilujeme asi 15min až budou z obou stran opečená, vyjmeme a zakryté necháme mírně vychladnout.
- Maso nakrájíme na nudličky, rozložíme na talíře se salátovými listy, posypeme lístky koriandru a doplníme omáčkami.
- Do sójové vmícháme nasekanou chilli papričku a drcený česnek. Jako přílohu použijeme např. rýži.