Kuře po hunansku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zázvor celý 1 ks
Česnek 1 kávová lžička
Chilli paprička 60 ml
Koriandr čerstvý 250 g
Kuřecí prsa 1 kg
Omáčka sójová 60 ml
Salát hlávkový 3 hrst
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na marinádu smícháme rozdrcený česnek, oloupaný a rozdrcený zázvor, olej, ochutíme solí a pepřem a necháme chvíli odpočívat.
  2. Troubu předehřejeme na 190C.
  3. Kuřecí prsa nařízneme, vetřeme do nich marinádu, vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme cca 15min odpočinout. Poté grilujeme asi 15min až budou z obou stran opečená, vyjmeme a zakryté necháme mírně vychladnout.
  4. Maso nakrájíme na nudličky, rozložíme na talíře se salátovými listy, posypeme lístky koriandru a doplníme omáčkami.
  5. Do sójové vmícháme nasekanou chilli papričku a drcený česnek. Jako přílohu použijeme např. rýži.