Divoká kachna na smetaně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jalovec |
2 ks |
Kachna mražená |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 dl |
Zakysaná smetana |
2 dl |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 130 min
-
Doba vaření: 110 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme najemno zeleninu a vložíme ji na dno pekáče.
- Kachnu rozčtvrtíme a položíme na připravenou zeleninu. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby,
- Po upečení kachnu vyjmeme, zalijeme šťávu smetanou rozmíchanou s mlékem a troškou mouky.
- Povaříme, propasírujeme přes síto a dle chuti přidáme asi lžičku hořčice, šťávy z citronu, cukr a osolíme.
- Před podáváním ještě můžeme ochutit 3 lžícemi bílého vína.
- K příloze podáváme houskový knedlík a ozdobíme brusinkami.