Divoká kachna na smetaně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jalovec 2 ks
Kachna mražená 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 1.5 dl
Zakysaná smetana 2 dl
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme najemno zeleninu a vložíme ji na dno pekáče.
  2. Kachnu rozčtvrtíme a položíme na připravenou zeleninu. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby,
  3. Po upečení kachnu vyjmeme, zalijeme šťávu smetanou rozmíchanou s mlékem a troškou mouky.
  4. Povaříme, propasírujeme přes síto a dle chuti přidáme asi lžičku hořčice, šťávy z citronu, cukr a osolíme.
  5. Před podáváním ještě můžeme ochutit 3 lžícemi bílého vína.
  6. K příloze podáváme houskový knedlík a ozdobíme brusinkami.