Čokoládové muffinky

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao - prášek 3 polévková lžíce
Kardamom 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Martell cognac 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 120 g
Mouka polohrubá 200 g
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů, plynovou na stupeň 2-3). Do formy na muffinky vložíme papírové košíčky.
  2. Čokoládu a máslo rozehřejeme ve vodní lázni a poté necháme vychladnout. Přidáme cukr a vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, až vznikne hladký krém. Vmícháme do něj vejce, kysanou smetanu, koňak nebo brandy a koření.
  3. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, kakaem a solí. Do této směsi vmícháme krém tak, aby se vše dokonale spojilo (ale netřeme dohladka).
  4. Těstem plníme papírové formičky asi do dvou třetin a pečeme 20 - 25 minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvilku chladnout, ale podáváme ještě teplé.