Bezmasá čína

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Olej stolní 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Pórek 2 ks
Rajčata 4 ks
Rýže loupaná 400 g
Solamyl 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme dle návodu. Žampiony nakrájíme na plátky, papriky na nudličky, pórek na kolečka a cibuli nadrobno.
  2. Zeleninu smícháme, zalijeme olejem a sojovou omáčkou, přidáme nasekané chilli papričky, sladkou papriku, solamyl a sůl a necháme asi půl hodiny uležet.
  3. Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a krátce podusíme.
  4. Směs důkladně promícháme s vařenou rýží a podáváme.