Bezmasá čína
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Pórek |
2 ks |
Rajčata |
4 ks |
Rýže loupaná |
400 g |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme dle návodu. Žampiony nakrájíme na plátky, papriky na nudličky, pórek na kolečka a cibuli nadrobno.
- Zeleninu smícháme, zalijeme olejem a sojovou omáčkou, přidáme nasekané chilli papričky, sladkou papriku, solamyl a sůl a necháme asi půl hodiny uležet.
- Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a krátce podusíme.
- Směs důkladně promícháme s vařenou rýží a podáváme.