Dvojbarevné řízečky
Ingredience
Hovězí kýta |
400 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Koření grilovací |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vepřová kýta |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso naklepeme, osolíme, okořeníme a každý hovězí plátek položíme na vepřový. Obalíme v mouce tak, že přebytečnou mouku oklepeme a zbytek dobře přitlačíme.
- Okraje masa trochu přehneme, stlačíme a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.
- Maso vyjmeme a do výpeku přidáme vývar a necháme přejít varem.
- Řízečky posypeme strouhaným sýrem a přelijeme výpekem.