Dvojbarevné řízečky

Ingredience


Hovězí kýta 400 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Koření grilovací 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vepřová kýta 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso naklepeme, osolíme, okořeníme a každý hovězí plátek položíme na vepřový. Obalíme v mouce tak, že přebytečnou mouku oklepeme a zbytek dobře přitlačíme.
  2. Okraje masa trochu přehneme, stlačíme a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.
  3. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme vývar a necháme přejít varem.
  4. Řízečky posypeme strouhaným sýrem a přelijeme výpekem.