Kávové tiramisu

Kávové tiramisu - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Solamyl 60 g
Vejce slepičí 6 ks
Cukr moučkový 200 g
Mascarpone 850 g
Vejce slepičí 10 ks
Cukr krupice 80 g
Káva Espresso 1 l
Likér Kahlua 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na piškoty rozklepneme vejce, zpěníme žloutky se 100g cukru a zatřeme do nich tuhý sníh vyšlehaný z bílků a zbytku cukru. Vmícháme mouku a bramborovou moučku.
  2. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 170C pečeme cca 12min.
  3. Mezitím připravíme krém, zpěníme žloutky s cukrem, zatřeme mascarpone a vyšleháme do hladkého krému. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  4. Na punč smícháme vychladlé espreso s cukrem a likérem.
  5. Z upečeného piškotu vykrojíme cca 10cm kolečka, namočíme v punči, každé vložíme do misky, naneseme krém, zakryjeme dalším kolečkem a opět krémem.
  6. Uhladíme, necháme vychladit v lednici, nakonec posypeme kakaem a podáváme.