Kávové tiramisu
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Solamyl |
60 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Cukr moučkový |
200 g |
Mascarpone |
850 g |
Vejce slepičí |
10 ks |
Cukr krupice |
80 g |
Káva Espresso |
1 l |
Likér Kahlua |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na piškoty rozklepneme vejce, zpěníme žloutky se 100g cukru a zatřeme do nich tuhý sníh vyšlehaný z bílků a zbytku cukru. Vmícháme mouku a bramborovou moučku.
- Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 170C pečeme cca 12min.
- Mezitím připravíme krém, zpěníme žloutky s cukrem, zatřeme mascarpone a vyšleháme do hladkého krému. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Na punč smícháme vychladlé espreso s cukrem a likérem.
- Z upečeného piškotu vykrojíme cca 10cm kolečka, namočíme v punči, každé vložíme do misky, naneseme krém, zakryjeme dalším kolečkem a opět krémem.
- Uhladíme, necháme vychladit v lednici, nakonec posypeme kakaem a podáváme.