Kalmary se zeleninou

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 100 g
Česnek sušený 1 špetka
Cibule sušená 1 špetka
Kalamáry 500 g
Kaštany jedlé 100 g
Koriandr čerstvý 0.5 ks
Olej sezamový 7 polévková lžíce
Palmová srdíčka - sterilovaná 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 špetka
Zeleninová směs čínská - mražená 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninovu směs necháme rozmrazit, palmová srdíčka, kaštany a bambusové výhonky dáme okapat na síto a nakrájíme na plátky.
  2. Ve woku rozpálíme olej, vložíme veškerou zeleninu a za stálého míchání cca 4-5min orestujeme. Přidáme koření, ochutíme solí a pepřem.
  3. Poté přidáme omyté a osušené kalmary a za stálého míchání opékáme další 3-4min.
  4. Koriandr omyjeme, necháme okapat a otrháme lístky.
  5. Pokrm podáváme teplý, dozdobený lístky koriandru.