Opékané svatojakubské mušle
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Mušle svatojakubské |
12 ks |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Použijeme mušle bez jiker a lastur. Důkladně omyjeme, osušíme a necháme cca 10min marinovat ve směsi citronové kůry a sezamového oleje.
- Cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na dílky. Z chilli papričky odstraníme semínka a společně s česnekem nasekáme najemno.
- Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme jarní cibulku. Poté přidáme rajčata, zázvor, česnek a chilli papričku a opékáme cca 3min. Ochutíme rybí a ústřicovou omáčkou a vyjmeme z pánve.
- Rozehřejeme zbytek oleje a mušle orestujeme dozlatova.
- Hotové mušle rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.