Opékané svatojakubské mušle

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Citronová kůra 1 špetka
Mušle svatojakubské 12 ks
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Rajčata 200 g
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Použijeme mušle bez jiker a lastur. Důkladně omyjeme, osušíme a necháme cca 10min marinovat ve směsi citronové kůry a sezamového oleje.
  2. Cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na dílky. Z chilli papričky odstraníme semínka a společně s česnekem nasekáme najemno.
  3. Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme jarní cibulku. Poté přidáme rajčata, zázvor, česnek a chilli papričku a opékáme cca 3min. Ochutíme rybí a ústřicovou omáčkou a vyjmeme z pánve.
  4. Rozehřejeme zbytek oleje a mušle orestujeme dozlatova.
  5. Hotové mušle rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.