Sladkokyselé srnčí maso
Ingredience
Anýz mletý |
1 špetka |
Červená řepa sterilovaná |
30 g |
Cibule červená |
200 g |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Kardamom |
1 špetka |
Ocet malinový |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Srnčí plec |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme marinádu. Smícháme ocet, víno, hořčici, olej, sůl, pepř a mleté koření.
- Srnčí maso nakrájíme na malé kousky, přelijeme marinádou a necháme odpočinout 10-15min.
- Řepu necháme okapat na sítě a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Obě přísady přidáme k masu cca 5min před dopečením.
- Pokrm podáváme horký s divokou rýží.