Sladkokyselé srnčí maso

Ingredience


Anýz mletý 1 špetka
Červená řepa sterilovaná 30 g
Cibule červená 200 g
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Hřebíček mletý 1 špetka
Kardamom 1 špetka
Ocet malinový 4 polévková lžíce
Olej sezamový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Srnčí plec 600 g
Sůl 1 špetka
Víno červené 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme marinádu. Smícháme ocet, víno, hořčici, olej, sůl, pepř a mleté koření.
  2. Srnčí maso nakrájíme na malé kousky, přelijeme marinádou a necháme odpočinout 10-15min.
  3. Řepu necháme okapat na sítě a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Obě přísady přidáme k masu cca 5min před dopečením.
  4. Pokrm podáváme horký s divokou rýží.