Skopové dušené v kapustě
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Klobása uzená |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
135 g |
Pepř černý mletý |
5 špetka |
Skopové maso přední |
600 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme na kostičky slaninu a rozškvaříme.
- Odblaníme a zbavíme maso loje, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Maso prudce opečeme.
- Vedle masa osmahneme najemno nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme do poloměkka.
- Potom přidáme očištěnou, spařenou a na větší nudličky nakrájenou kapustu, česnek utřený se solí a necháme dodusit.
- Oloupeme klobásu, nakrájíme na kolečka a přidáme ke směsi. Dle chuti osolíme, opepříme a krátce povaříme.
- Podáváme s pečivem nebo chlebem.