Skopové dušené v kapustě

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Klobása uzená 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 135 g
Pepř černý mletý 5 špetka
Skopové maso přední 600 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme na kostičky slaninu a rozškvaříme.
  2. Odblaníme a zbavíme maso loje, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Maso prudce opečeme.
  3. Vedle masa osmahneme najemno nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme do poloměkka.
  4. Potom přidáme očištěnou, spařenou a na větší nudličky nakrájenou kapustu, česnek utřený se solí a necháme dodusit.
  5. Oloupeme klobásu, nakrájíme na kolečka a přidáme ke směsi. Dle chuti osolíme, opepříme a krátce povaříme.
  6. Podáváme s pečivem nebo chlebem.