Kuřecí prsa s tofu a zeleninou
Ingredience
Celer sterilovaný |
100 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Kuřecí prsa |
300 g |
Olej sezamový |
3 polévková lžíce |
Omáčka Hoisin |
4 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Směs pěti vůní |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
100 g |
Tykev nakládaná |
100 g |
Víno rýžové čínské |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupané šalotky nasekáme najemno.
- Tykev, celer a kukuřičné klásky necháme okapat na sítě, poté vše nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s masem.
- Přidáme olej smíchaný s omáčkou hoi-sin a rýžovým vínem, ve směsi obalíme maso a necháme cca 15min marinovat.
- Ve woku rozpálíme olej, vložíme maso včetně marinády a dusíme 8-10min. Nakonec přidáme tofu nakrájené na kostičky, dochutíme směsi pěti koření, rozdělíme do misek a ihned podáváme.