Kuřecí prsa s tofu a zeleninou

Ingredience


Celer sterilovaný 100 g
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Kuřecí prsa 300 g
Olej sezamový 3 polévková lžíce
Omáčka Hoisin 4 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Směs pěti vůní 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 100 g
Tykev nakládaná 100 g
Víno rýžové čínské 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupané šalotky nasekáme najemno.
  2. Tykev, celer a kukuřičné klásky necháme okapat na sítě, poté vše nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s masem.
  3. Přidáme olej smíchaný s omáčkou hoi-sin a rýžovým vínem, ve směsi obalíme maso a necháme cca 15min marinovat.
  4. Ve woku rozpálíme olej, vložíme maso včetně marinády a dusíme 8-10min. Nakonec přidáme tofu nakrájené na kostičky, dochutíme směsi pěti koření, rozdělíme do misek a ihned podáváme.