Cuketový bramborák
Ingredience
Brambory |
400 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cuketa |
500 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám jemný |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory a cukety nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme.
- Potom přidáme rozšlehaná vejce, jemně nakrájený salám, utřený česnek a koření. Tekuté těsto osolíme a opepříme.
- Na rozpáleném tuku tvoříme pomocí naběračky placičky a pečeme je po obou stranách.