Sladkokyselá zelenina

Ingredience


Ananas 150 g
Bambusové výhonky konzervované 100 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Hrášek 125 g
Mrkev kořen 125 g
Ocet rýžový 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Shiitake houby 125 g
Solamyl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 200 ml
Zázvor celý 50 g
Zelí čínské 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí opláchneme, rozebereme na listy, osušíme a polélně rozpůlíme. Poté nakrájíme na asi 3cm dlouhé nudličky. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozpůlíme. Hráškové lusky propláchneme a rovněž rozpůlíme.
  2. Oloupaný zázvor a česnek nasekáme najemno. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.
  3. Bambusové výhonky necháme okapat na sítě. Ananas oloupeme a čistou dužinu nakrájíme na kousky.
  4. Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve mrkev, houby, hráškové lusky a zelí. Přidáme zázvor, česnek a chilli papričky a krátce opečeme. Poté přimícháme výhonky, ananas, ocet, sójovu omáčku, sherry a cukr, zalijeme 3/4 vývaru a prohřejeme.
  5. Ve zbytku studeného vývaru rozmícháme kukuřičný škrob, přilijeme do woku a promícháme. Povaříme na mírném ohni cca 4min.
  6. Rozdělíme do misek a ihned podáváme.