Sladkokyselá zelenina
Ingredience
Ananas |
150 g |
Bambusové výhonky konzervované |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hrášek |
125 g |
Mrkev kořen |
125 g |
Ocet rýžový |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Shiitake houby |
125 g |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Zázvor celý |
50 g |
Zelí čínské |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí opláchneme, rozebereme na listy, osušíme a polélně rozpůlíme. Poté nakrájíme na asi 3cm dlouhé nudličky. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozpůlíme. Hráškové lusky propláchneme a rovněž rozpůlíme.
- Oloupaný zázvor a česnek nasekáme najemno. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.
- Bambusové výhonky necháme okapat na sítě. Ananas oloupeme a čistou dužinu nakrájíme na kousky.
- Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve mrkev, houby, hráškové lusky a zelí. Přidáme zázvor, česnek a chilli papričky a krátce opečeme. Poté přimícháme výhonky, ananas, ocet, sójovu omáčku, sherry a cukr, zalijeme 3/4 vývaru a prohřejeme.
- Ve zbytku studeného vývaru rozmícháme kukuřičný škrob, přilijeme do woku a promícháme. Povaříme na mírném ohni cca 4min.
- Rozdělíme do misek a ihned podáváme.