Sauté ze slávek se zeleninou
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibule |
50 g |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Mušle slávky |
1.5 kg |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Polovinu šalotky nasekáme najemno.
- Mušle vložíme do hrnce, přidáme lžíci oleje, nakrájenou šalotku a podlijeme několika lžícemi vody. Zakryté dusíme 5-6min, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyloupeme a vývar přefiltrujeme přes jemné sítko.
- Fazolové lusky očistíme a necháme několik minut blanšírovat v osolené vroucí vodě. Slijeme a nakrájíme na kousky.
- Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na hranolky, cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme.
- V pánvi rozpálíme olej a brambory s cibulí cca 3-4min orestujeme. Podlijeme vývarem z mušlí, posypeme petrželkou, ochutíme solí a na středním ohni vaříme 6-8min. Poté přidáme nakrájené fazolové lusky, po 5ti minutách vmícháme vyloupané mušle, odstavíme a pod pokličkou necháme několik minut dojít.
- Hotové sauté rozdělíme na talíře, dochutíme pepřem, zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.