Karotkový krém s kuřecími nočky

Ingredience


Kuřecí prsa 200 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 špetka
Žemle tuková 1 ks
Brambory 2 ks
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 6 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř bílý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájenou mrkev orestujeme na másle, přidáme cibuli, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zalijeme smetanou a trochou vody.
  2. Přidáme na kousky nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Poté vše rozmixujeme a prolisujeme na jemný krém.
  3. Na nočky namočíme žemli do smetany a společně s kuřecím masem, solí, pepřem a bylinkami rozmixujeme na jemné pyré. Vytváříme nočky, které vaříme cca 10min ve vroucí vodě.
  4. Polévku rozdělíme do misek, vložíme nočky a ihned podáváme.