Karotkový krém s kuřecími nočky
Ingredience
Kuřecí prsa |
200 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Žemle tuková |
1 ks |
Brambory |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
6 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájenou mrkev orestujeme na másle, přidáme cibuli, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zalijeme smetanou a trochou vody.
- Přidáme na kousky nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Poté vše rozmixujeme a prolisujeme na jemný krém.
- Na nočky namočíme žemli do smetany a společně s kuřecím masem, solí, pepřem a bylinkami rozmixujeme na jemné pyré. Vytváříme nočky, které vaříme cca 10min ve vroucí vodě.
- Polévku rozdělíme do misek, vložíme nočky a ihned podáváme.