Sladké vepřové plátky se sójovou polevou

Ingredience


Cukr třtinový 3 polévková lžíce
Kečup 3 polévková lžíce
Med včelí 3 polévková lžíce
Omáčka Hoisin 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 6 polévková lžíce
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Vepřové maso libové 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky, rozložíme naplocho vedle sebe na pracovní plochu a napícháme vždy na tři vodorovné špízy.
  2. Smícháme sójovu omáčku, kečup, hoi-sin, sherry, med a cukr. Vzniklou marinádou potřeme ze všech stran maso a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně.
  3. Hotové maso pokapeme zbytkem marinovací směsi a ihned podáváme.