Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí

Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hořčice Bornier - hrubozrnná 2 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 2 polévková lžíce
Kečup 4 polévková lžíce
Med včelí 4 polévková lžíce
Ocet jablečný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Tabasco 1 kávová lžička
Vepřové maso libové 500 g
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky.
  2. Všechny ostatní přísady promícháme, (česnek předem prolisujeme), 6lžic polevy odložíme stranou.
  3. Ve zbylé polevě obalíme maso. Proužky masa potom napichujeme na předem namočené špejle nebo na kovové jehly.
  4. Špízy rozložíme na rošt grilu a grilujeme nad středně žhavým uhlím asi 3 minuty po každé straně, dokud maso nezmatní. Musí zůstat šťavnaté.
  5. Podáváme teplé se zbylou polevou.