Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
2 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Ocet jablečný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Tabasco |
1 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
500 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky.
- Všechny ostatní přísady promícháme, (česnek předem prolisujeme), 6lžic polevy odložíme stranou.
- Ve zbylé polevě obalíme maso. Proužky masa potom napichujeme na předem namočené špejle nebo na kovové jehly.
- Špízy rozložíme na rošt grilu a grilujeme nad středně žhavým uhlím asi 3 minuty po každé straně, dokud maso nezmatní. Musí zůstat šťavnaté.
- Podáváme teplé se zbylou polevou.