Francouzský závin
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Brambory vařené |
3 ks |
Listové těsto |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám jemný |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z listového těsta vyválíme dva pláty.
- Každý plát posypeme nastrouhaným salámem, nastrouhanými bramborami a sýrem. Zakapeme rozšlehaným vejcem, okořeníme, podle chuti přisolíme a pevně zabalíme.
- Záviny upečeme v troubě dozlatova. Podáváme teplé se zeleninovým salátem, nebo studené.