Čokoládový dort z bílků

Ingredience


Čokoláda hořká 140 g
Cukr krupice 140 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hrubá 140 g
Vaječný bílek slepičí 8 ks
Cukr krupice 120 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 220 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dort:
  2. Čokoládu necháme změknout a utřeme s máslem do pěny.
  3. Ušleháme sníh z bílků, postupně do něj zašleháváme cukr a nakonec mouku. Smícháme s utřeným máslem a vlijeme do předem vymaštěné formy.
  4. Pečeme pozvolna asi 45 minut, po upečení necháme korpus vychladnout.
  5. Pak rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémem.
  6. Krém:
  7. Utřeme do pěny žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr a mléko. Tuto směs za stálého míchání rozehřeme na plameni, ale nesmí se vařit. Přelijeme do jiné nádobky a necháme vychladnout.
  8. V jiné misce utřeme máslo a k němu pridáme vychladlou směs.