Čokoládový dort z bílků
Ingredience
Čokoláda hořká |
140 g |
Cukr krupice |
140 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hrubá |
140 g |
Vaječný bílek slepičí |
8 ks |
Cukr krupice |
120 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
220 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Dort:
- Čokoládu necháme změknout a utřeme s máslem do pěny.
- Ušleháme sníh z bílků, postupně do něj zašleháváme cukr a nakonec mouku. Smícháme s utřeným máslem a vlijeme do předem vymaštěné formy.
- Pečeme pozvolna asi 45 minut, po upečení necháme korpus vychladnout.
- Pak rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémem.
-
- Krém:
- Utřeme do pěny žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr a mléko. Tuto směs za stálého míchání rozehřeme na plameni, ale nesmí se vařit. Přelijeme do jiné nádobky a necháme vychladnout.
- V jiné misce utřeme máslo a k němu pridáme vychladlou směs.