Polévka z volské oháňky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí oháňka 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Nové koření celé 2 ks
Nudle domácí 2 hrst
Olej stolní 1.5 dl
Pepř černý mletý 4 špetka
Petržel - nať 1 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z volské oháňky odstraníme kůži a nasekáme ji asi na 4 cm dlouhé kousky.
  2. Kousky oháňky obalíme v mouce a v rozpáleném oleji v pánvi ji ze všech stran opečeme.
  3. Pak maso vyjmeme a přendáme do hrnce s vroucí vodou.
  4. Ve zbylém tuku na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a po chvilce vše zamícháme do polévky. Osolíme a okořeníme pepřem, 2 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem, špetkou tymiánu a vložíme petrželovou nať.
  5. Na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, potom z povrchu odstraníme tuk, vyndáme kuličky nového koření, bobkový list a petrželku.
  6. Maso vykostíme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Můžeme přidat a zavařit široké domácí nudle.
  7. Při servírování posypeme každou porci polévky čerstvou nasekanou petrželkou.