Polévka z volské oháňky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí oháňka |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nové koření celé |
2 ks |
Nudle domácí |
2 hrst |
Olej stolní |
1.5 dl |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z volské oháňky odstraníme kůži a nasekáme ji asi na 4 cm dlouhé kousky.
- Kousky oháňky obalíme v mouce a v rozpáleném oleji v pánvi ji ze všech stran opečeme.
- Pak maso vyjmeme a přendáme do hrnce s vroucí vodou.
- Ve zbylém tuku na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a po chvilce vše zamícháme do polévky. Osolíme a okořeníme pepřem, 2 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem, špetkou tymiánu a vložíme petrželovou nať.
- Na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, potom z povrchu odstraníme tuk, vyndáme kuličky nového koření, bobkový list a petrželku.
- Maso vykostíme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Můžeme přidat a zavařit široké domácí nudle.
- Při servírování posypeme každou porci polévky čerstvou nasekanou petrželkou.