Španělská cibulová polévka
Ingredience
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polévkové kostky Vitana |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, které zpěníme na oleji. Zalijeme vývarem z kostky masoxu, opepříme, okyselíme, osolíme a ještě chvíli povaříme.
- Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme malé topinky (nebo můžeme nasucho v topinkovači), které položíme na talíře a zalijeme polévkou.
- Topinky v polévce změknou a krájí se lžící.