Garnáti s omáčkou salsa fresca
Ingredience
Garnát obecný |
375 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
1 špetka |
Tortilla chips |
150 g |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pánev postavíme na venkovní gril nad žhavé uhlíky. Jakmile se zahřeje, dáme do ní salsu a zahříváme, až začne omáčka bublat. Přidáme uvařené a vyloupané garnáty, cca 1min orestujeme a odstavíme.
- Do omáčky vmícháme nasekaný koriandr, smetanu, ochutíme solí, pepřem, tabascem a přidáme hrst tortillových chipsů.
- Garnáty podáváme teplé, se zbylými chipsy a zakysanou smetanou k namáčení.