Skořicová křepelka s omáčkou z granátových jablek

Ingredience


Křepelka 8 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sirup Monin - granátové jablko 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křepelky rozlomíme a vždy dvě položíme řeznou stranou dolů a stlačíme naplocho. Křídly a psíčky obou vedeme vodorovně špíz, dalším propíchneme stehna.
  2. Skořici smícháme s granátovým sirupem a vzniklou směsí maso důkladně potřeme. Zakryté fólií necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
  3. Poté vyjmeme, necháme ohřát na pokojovou teplotu, pokapeme olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kostmi dolů 8min, pak otočíme a opékáme dalších 5min.
  4. Ochutíme solí a pepřem a podáváme horké.