Skořicová křepelka s omáčkou z granátových jablek
Ingredience
Křepelka |
8 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sirup Monin - granátové jablko |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křepelky rozlomíme a vždy dvě položíme řeznou stranou dolů a stlačíme naplocho. Křídly a psíčky obou vedeme vodorovně špíz, dalším propíchneme stehna.
- Skořici smícháme s granátovým sirupem a vzniklou směsí maso důkladně potřeme. Zakryté fólií necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
- Poté vyjmeme, necháme ohřát na pokojovou teplotu, pokapeme olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kostmi dolů 8min, pak otočíme a opékáme dalších 5min.
- Ochutíme solí a pepřem a podáváme horké.