Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Omáčka Tahini |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme omáčku tak, že do hladké pasty vyšleháme tahini s prolisovaným česnekem a šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme vodu, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a necháme 30min odstát při pokojové teplotě.
- Lilky nakrájíme na plátky silné cca 1cm a po obou stranách potřeme olejem.
- Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně doměkka.
- Ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé s citronovou omáčkou tahini.
- Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.