Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini

Ingredience


Česnek 1 ks
Citrony 1 ks
Lilek 2 ks
Olej olivový 8 polévková lžíce
Omáčka Tahini 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme omáčku tak, že do hladké pasty vyšleháme tahini s prolisovaným česnekem a šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme vodu, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a necháme 30min odstát při pokojové teplotě.
  2. Lilky nakrájíme na plátky silné cca 1cm a po obou stranách potřeme olejem.
  3. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně doměkka.
  4. Ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé s citronovou omáčkou tahini.
  5. Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.