Kuře obalené v citronovém jogurtu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb Pita |
4 plátek |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
600 g |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka Aioli |
300 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Ředkvička |
8 ks |
Salát hlávkový |
1 hrst |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Každý plátek masa rozkrojíme podélně na tři proužky.
- Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, skořici, nové koření, pepř, olej, citronovou šťávu a jogurt.
- Vložíme maso, důkladně obalíme a zakryté necháme min. půl hodiny odpočinout v lednici.
- Proužky masa napíchneme po třech na špízy a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 8-10min. Každé 2min obracíme.
- Každou placku pita chlebu rozpůlíme, prohřejeme krátce cca 30sec na grilu, poté otevřeme a do každé vložíme maso z jednoho špízu.
- Doplníme roztrhaným salátem, rajčaty a ředkvičkami nakrájenými na plátky. Přidáme lžíci aioli s pečeným česnekem, ochutíme solí, pepřem a pitu uzavřeme.
- Podáváme horké.