Skopové maso na mátě
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
85 g |
Máta |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 kávová lžička |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová krkovička |
280 g |
Špenát listový čerstvý |
230 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Skopovou krkovici zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na tenké plátky,které dáme na pánev na rozehřátý olej.Prudce osmahneme dohněda.Plátky vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Na pánev dáme nahrubo nakrájenou cibuli,rozmačkaný česnek a najemno nakrájené chilli papričky,které předem zbavíme semínek.Přidáme zelené fazolky a ještě 3 minuty restujeme.Přidáme jehněčí plátky,špenát,ústřicovou a rybí omáčku,cukr a citronovou šťávu.Vaříme za stálého míchání dokud se maso neopeče.
- Před podáváním hotové jídlo okořeníme a posypeme nakrájenou mátou.