Skopové maso na mátě

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 85 g
Máta 3 polévková lžíce
Olej sezamový 2 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 kávová lžička
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Skopová krkovička 280 g
Špenát listový čerstvý 230 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopovou krkovici zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na tenké plátky,které dáme na pánev na rozehřátý olej.Prudce osmahneme dohněda.Plátky vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  2. Na pánev dáme nahrubo nakrájenou cibuli,rozmačkaný česnek a najemno nakrájené chilli papričky,které předem zbavíme semínek.Přidáme zelené fazolky a ještě 3 minuty restujeme.Přidáme jehněčí plátky,špenát,ústřicovou a rybí omáčku,cukr a citronovou šťávu.Vaříme za stálého míchání dokud se maso neopeče.
  3. Před podáváním hotové jídlo okořeníme a posypeme nakrájenou mátou.