Jemný rybízový nákyp
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Rybíz červený |
380 g |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybíz omyjeme, necháme okapat, bobulky otrháme a nasypeme do zapékací mísy.
- Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Poté vmícháme mouku, třešňovici a zakysanou smetanu a navrstvíme na rybíz.
- Zapečeme v troubě předehřáté na 200C cca 35min.
- Nákyp podáváme teplý.