Vepřové kotlety dušené s jablky
Ingredience
Cibule |
20 g |
Jablka |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Sádlo škvařené |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Naklepeme kotlety z vepřové pečeně, okraje nařízneme. Maso jemně osolíme, poprášíme moukou a opečeme dočervena na rozpáleném sádle.
- Nakrájíme nadrobno cibuli, osmahneme ji do sklovita, vložíme opečené kotlety, lehce podlijeme a necháme dusit.
- Ke konci je nepatrně zaprášíme moukou, přidáme oloupaná, na silnější kousky nakrájená jablka a necháme společně dodusit.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.