Vepřové kotlety dušené s jablky

Ingredience


Cibule 20 g
Jablka 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Sádlo škvařené 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naklepeme kotlety z vepřové pečeně, okraje nařízneme. Maso jemně osolíme, poprášíme moukou a opečeme dočervena na rozpáleném sádle.
  2. Nakrájíme nadrobno cibuli, osmahneme ji do sklovita, vložíme opečené kotlety, lehce podlijeme a necháme dusit.
  3. Ke konci je nepatrně zaprášíme moukou, přidáme oloupaná, na silnější kousky nakrájená jablka a necháme společně dodusit.
  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.