Jakubky s citronem

Ingredience


Chilli paprička 3 polévková lžíce
Citronová šťáva 6 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 5 polévková lžíce
Mušle svatojakubské 16 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
Zázvor celý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku a česnek oloupeme, nasekáme najemno a společně s nasekaným zázvorem krátce cca 2-3min orestujeme na rozpáleném oleji.
  2. Směs rozdělíme do misek lastur mušlí a dusíme 6-8min.
  3. Mezitím smícháme najemno nasekanou chilli papričku, citronovou šťávu, cukr a rybí omáčku, přivedeme k varu a vaříme dokud se cukr nerozpustí.
  4. Mušle podáváme v miskách lastur pokapané omáčkou, dozdobené nasekaným koriandrem a kůrou nastrouhanou z citronu.