Jakubky s citronem
Ingredience
Chilli paprička |
3 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
6 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
5 polévková lžíce |
Mušle svatojakubské |
16 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku a česnek oloupeme, nasekáme najemno a společně s nasekaným zázvorem krátce cca 2-3min orestujeme na rozpáleném oleji.
- Směs rozdělíme do misek lastur mušlí a dusíme 6-8min.
- Mezitím smícháme najemno nasekanou chilli papričku, citronovou šťávu, cukr a rybí omáčku, přivedeme k varu a vaříme dokud se cukr nerozpustí.
- Mušle podáváme v miskách lastur pokapané omáčkou, dozdobené nasekaným koriandrem a kůrou nastrouhanou z citronu.