Ravioly s račí omáčkou

Ingredience


Cuketa 2 ks
Hrášek 200 g
Kopr čerstvý 0.5 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rak říční 300 g
Rukola 200 g
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny Ravioli 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Hrášek omyjeme a cca 5min povaříme. Očištěné cukety omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme. Rucolu omyjeme, necháme okapat a listy nasekáme.
  3. Na rozehřátém másle podusíme cca 5min cukety s mrkví, přidáme hrášek, rucolu, vařené račí maso a smetanu.
  4. Zahříváme cca 5min. Poté dochutíme sherry, pepřem a vmícháme nasekaný kopr.
  5. Omáčkou přelijeme ravioly a podáváme.