Ravioly s račí omáčkou
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Hrášek |
200 g |
Kopr čerstvý |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rak říční |
300 g |
Rukola |
200 g |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny Ravioli |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- Hrášek omyjeme a cca 5min povaříme. Očištěné cukety omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme. Rucolu omyjeme, necháme okapat a listy nasekáme.
- Na rozehřátém másle podusíme cca 5min cukety s mrkví, přidáme hrášek, rucolu, vařené račí maso a smetanu.
- Zahříváme cca 5min. Poté dochutíme sherry, pepřem a vmícháme nasekaný kopr.
- Omáčkou přelijeme ravioly a podáváme.