Bramborová drobenina s houbami
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
60 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hrubá |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené, vychladlé brambory prolisujeme a smícháme se solí a moukou. Rozemneme je jako na drobenku.
- Na polovině tuku podusíme jemně nakrájenou cibuli, očištěné, nakrájené houby a přidáme kmín, sůl a pepř. (Můžeme použít i sušené houby).
- Do vymazané zapékací mísy dáme polovinu drobeniny, na ni vrstvu hub a znovu drobeninu. Povrch pokapeme máslem a pečeme dočervena.