Krupice v mléce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Pšeničná krupice |
60 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji zesklovatět. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně osmahneme.
- Potom přilijeme mléko, osolíme a když se začne vařit, lehce přisypeme krupici. Za stálého míchání uvaříme kaši. Do hotové kaše zamícháme vejce a na mírném ohni mícháme, až hmota ztuhne.
- Lžící vykrajujeme noky a klademe je na mísu. Jsou vhodnou přílohou k zeleninovému leču.