Salát z kysaného zelí a brambor
Ingredience
Brambory vařené |
300 g |
Estragon |
1 špetka |
Jablka |
1 ks |
Kerblík |
1 špetka |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej stolní |
125 ml |
Pažitka |
5 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zelí kysané |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené brambory nakrájíme na plátky a vložíme je do marinády z oleje, octa a soli.
- Jablko omyjeme a spolu s okurkou jemně nakrájíme, zelí překrájíme a vše smícháme s bylinkami. Přidáme k bramborám.
- Povrch salátu můžeme posypat nasekaným uvařeným vejcem.