Zapékané hříbky

Ingredience


Houby čerstvé 120 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 83.33325 ml
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na ohnivzdorné pánvi rozehřejeme lžíci másla. Přidáme očištěné, nakrájené houby (nejlépe hřiby), osolíme a dusíme doměkka.
  2. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a uvaříme hustší omáčku. Přilijeme ji k houbám a povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.
  3. Dáme do trouby zapéci.