Zapékané hříbky
Ingredience
Houby čerstvé |
120 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
83.33325 ml |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na ohnivzdorné pánvi rozehřejeme lžíci másla. Přidáme očištěné, nakrájené houby (nejlépe hřiby), osolíme a dusíme doměkka.
- Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a uvaříme hustší omáčku. Přilijeme ji k houbám a povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.
- Dáme do trouby zapéci.