Dušené hříbky se smetanou
Ingredience
Houby čerstvé |
400 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby očistíme a nakrájíme na kousky. (Můžeme použít jak hřiby, tak i žampiony). Vložíme je na polovinu másla, podusíme ve vlastní šťávě a potom mírně podlijeme.
- Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a povaříme. Do omáčky vložíme houby, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.
- Podáváme s vařenými bramborami, chlebem nebo těstovinami.