Dušené hříbky se smetanou

Ingredience


Houby čerstvé 400 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 125 ml
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. (Můžeme použít jak hřiby, tak i žampiony). Vložíme je na polovinu másla, podusíme ve vlastní šťávě a potom mírně podlijeme.
  2. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a povaříme. Do omáčky vložíme houby, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.
  3. Podáváme s vařenými bramborami, chlebem nebo těstovinami.