Hovězí plátky na smetaně

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 250 g
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, protáhneme slaninou, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
  2. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, maso po obou stranách opečeme, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
  3. Nakonec do šťávy přilijeme smetanu a přidáme nasekané kapary. Pokrm dochutíme a krátce povaříme.
  4. Podáváme s bramborami nebo s těstovinami.