Hovězí plátky na smetaně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
250 g |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, protáhneme slaninou, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
- Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, maso po obou stranách opečeme, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
- Nakonec do šťávy přilijeme smetanu a přidáme nasekané kapary. Pokrm dochutíme a krátce povaříme.
- Podáváme s bramborami nebo s těstovinami.