Treska s bramborami a česnekem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Treska aljašská |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce ryby omyjeme a uvaříme zvolna v osolené a okyselené vodě.
- Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Na ohnivzdorné pánvi rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájený česnek. Na jinou pánev vložíme kousky tresky střídavě s bramborami, pokropíme česnekovým máslem, posypeme petrželkou a opepříme. Omastíme máslem a zapečeme v troubě.
- Hotový pokrm pokapeme citronovou šťávou.
- Podáváme se zeleninovými saláty.