Treska s bramborami a česnekem

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 500 g
Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Treska aljašská 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce ryby omyjeme a uvaříme zvolna v osolené a okyselené vodě.
  2. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. Na ohnivzdorné pánvi rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájený česnek. Na jinou pánev vložíme kousky tresky střídavě s bramborami, pokropíme česnekovým máslem, posypeme petrželkou a opepříme. Omastíme máslem a zapečeme v troubě.
  4. Hotový pokrm pokapeme citronovou šťávou.
  5. Podáváme se zeleninovými saláty.