Slepice v polévce s domácími nudlemi
Ingredience
Cibule |
100 g |
Nové koření celé |
1 g |
Nudle vaječné |
170 g |
Petržel - nať |
20 g |
Slepice |
2500 g |
Sůl |
40 g |
Voda pitná |
2.5 l |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Slepice očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme nové koření a zvolna vaříme.
- Po půl hodině varu přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, nakrájenou na plátky. Dále zvolna vaříme.
- Měkké maso vyjmeme, rozsekáme na porce a vývar procedíme. Porce zalijeme trochou vývaru.
- Polévkové nudle uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a propláchneme.
- Nudle vložíme do vařícího vývaru, krátce je povaříme a vývar podle potřeby přisolíme.
- Při podávání vkládáme porce slepice do jednotlivých porcí vývaru a přidáme omytou, nakrájenou petrželovou nať. Uvařené nudle můžeme zalít trochou vývaru a vkládat je do pokrmu až při podávání.