Slepice v polévce s domácími nudlemi

Ingredience


Cibule 100 g
Nové koření celé 1 g
Nudle vaječné 170 g
Petržel - nať 20 g
Slepice 2500 g
Sůl 40 g
Voda pitná 2.5 l
Zelenina kořenová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slepice očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme nové koření a zvolna vaříme.
  2. Po půl hodině varu přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, nakrájenou na plátky. Dále zvolna vaříme.
  3. Měkké maso vyjmeme, rozsekáme na porce a vývar procedíme. Porce zalijeme trochou vývaru.
  4. Polévkové nudle uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a propláchneme.
  5. Nudle vložíme do vařícího vývaru, krátce je povaříme a vývar podle potřeby přisolíme.
  6. Při podávání vkládáme porce slepice do jednotlivých porcí vývaru a přidáme omytou, nakrájenou petrželovou nať. Uvařené nudle můžeme zalít trochou vývaru a vkládat je do pokrmu až při podávání.