Pečený jehněčí hřbet s mátou

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Jehněčí hřbet 1100 g
Máta 2 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 špetka
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a omytý jehněčí hřbet osolíme, opepříme a upečeme na sádle za stálého podlévání dorůžova.
  2. Během pečení si uvaříme omáčku. Uvaříme s octem jednu lžíci nasekané máty, přidáme cukr, sůl a pepř.
  3. Procedíme ji přes ubrousek nebo jemné síto, přidáme druhou lžíci nasekané máty a necháme vychladnout.
  4. Pečené jehněčí podáváme na nahřátých talířích.