Pečený jehněčí hřbet s mátou
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jehněčí hřbet |
1100 g |
Máta |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 špetka |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěný a omytý jehněčí hřbet osolíme, opepříme a upečeme na sádle za stálého podlévání dorůžova.
- Během pečení si uvaříme omáčku. Uvaříme s octem jednu lžíci nasekané máty, přidáme cukr, sůl a pepř.
- Procedíme ji přes ubrousek nebo jemné síto, přidáme druhou lžíci nasekané máty a necháme vychladnout.
- Pečené jehněčí podáváme na nahřátých talířích.