Jehněčí nadivoko

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Jehněčí maso 800 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 5 ks
Olej stolní 100 ml
Pepř černý celý 5 ks
Slanina vepřová 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, odblaníme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
  2. Poté je vyjmeme, ve výpeku osmahneme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a nakrájenou cibuli. Pak znovu vložíme maso i s kořením, podlijeme a dusíme pod pokličkou 30 minut.
  3. Maso odkryjeme a pečeme dál v troubě, v průběhu pečení jehněčí obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
  4. Jakmile je maso měkké, opět vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme, necháme osmahnout, rozředíme vývarem a přecedíme.
  5. Nakonec přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a prolisovanou zeleninu.