Jehněčí nadivoko
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí maso |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
5 ks |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý celý |
5 ks |
Slanina vepřová |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 110 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso očistíme, odblaníme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
- Poté je vyjmeme, ve výpeku osmahneme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a nakrájenou cibuli. Pak znovu vložíme maso i s kořením, podlijeme a dusíme pod pokličkou 30 minut.
- Maso odkryjeme a pečeme dál v troubě, v průběhu pečení jehněčí obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
- Jakmile je maso měkké, opět vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme, necháme osmahnout, rozředíme vývarem a přecedíme.
- Nakonec přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a prolisovanou zeleninu.