Ukrajinský salát
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cibule |
50 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jogurt bílý |
2 ks |
Ředkvička |
10 ks |
Salát hlávkový |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory uvaříme, necháme vychladnout a potom je nakrájíme na malé kousky.
- Omytý hlávkový salát nakrájíme na proužky a spolu s jemně nakrájenou cibulí přidáme k bramborám. Nakonec vmícháme omyté a nastrouhané ředkvičky.
- V míse vše spojíme jogurtem a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.