Špenátové halušky

Ingredience


Cibule 1 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pšeničná krupice 70 g
Špenát listový čerstvý 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Brynza 50 g
Sýr Eidam cihla 30% 300 g
Tuk 40 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmrazený špenát dusíme asi 3 minuty na cibulce, potom vmícháme brynzu, část sýru, vejce, žloutek a krupici. Osolíme a dochutíme kořením.
  2. Z těsta pomocí lžíce formujeme malé halušky, které vhazujeme do vroucí osolené vody. Poté, co vyplavou na povrch, je dáme do vymazané formy, zasypeme zbylým sýrem a dáme ještě na 20 minut zapéci.
  3. Podáváme se zeleninovým salátem.