Špenátové halušky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pšeničná krupice |
70 g |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Brynza |
50 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
300 g |
Tuk |
40 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozmrazený špenát dusíme asi 3 minuty na cibulce, potom vmícháme brynzu, část sýru, vejce, žloutek a krupici. Osolíme a dochutíme kořením.
- Z těsta pomocí lžíce formujeme malé halušky, které vhazujeme do vroucí osolené vody. Poté, co vyplavou na povrch, je dáme do vymazané formy, zasypeme zbylým sýrem a dáme ještě na 20 minut zapéci.
- Podáváme se zeleninovým salátem.