Nadívaná kachna
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kachna mražená |
1800 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová plec |
250 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kachnu očistíme, osolíme a osušíme.
- Připravíme si nádivku. Nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou menší cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, dle chuti osolíme a udusíme doměkka.
- Nádivku necháme vychladnout a potom ji promícháme s nakrájenou žemlí, kterou lehce namočíme mlékem. Přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku a česnek (rozetřený). Ušleháme si sníh ze 2 bílků a jemně vmícháme do nádivky. Také můžeme přidat rozetřená podušená kachní játra.
- Kachnu naplníme nádivkou, sešijeme a upečeme. Během pečení poléváme.