Nadívaná kachna

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kachna mražená 1800 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová plec 250 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu očistíme, osolíme a osušíme.
  2. Připravíme si nádivku. Nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou menší cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, dle chuti osolíme a udusíme doměkka.
  3. Nádivku necháme vychladnout a potom ji promícháme s nakrájenou žemlí, kterou lehce namočíme mlékem. Přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku a česnek (rozetřený). Ušleháme si sníh ze 2 bílků a jemně vmícháme do nádivky. Také můžeme přidat rozetřená podušená kachní játra.
  4. Kachnu naplníme nádivkou, sešijeme a upečeme. Během pečení poléváme.