Jablkový nákyp kakaový
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Džem rybízový |
2 polévková lžíce |
Jablka |
4 ks |
Kakao - prášek |
5 g |
Pšeničná krupice |
90 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky třeme s cukrem do pěny, přidáme kakao, oloupaná a jemně nastrouhaná jablka a krupici. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- Hmotu vlijeme do vymazané formy a dáme péci. Po vychladnutí nákyp rozřízneme a potřeme džemem. Můžeme jej ozdobit šlehačkou nebo přelít vanilkovým krémem.