Pravé býgle

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Droždí 20 g
Jablka 10 dkg
Mandle 2 dkg
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Ořechy lískové 3 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Švestky 10 dkg
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vypracujeme těsto z mouky, másla, droždí a špetky soli. V teple necháme asi 2 hodiny vykynout.
  2. Potom těsto rozválíme a nakrájíme na pásky asi 10 cm široké a 15 cm dlouhé.
  3. Na ně pak dáme suché švestky nebo jablka, mleté oříšky, posypeme skořicí a pokapeme citronovou šťávou.
  4. Pásky podélně přeložíme a zavineme na obou koncích. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme půlkami vyloupaných madlí a dáme péct do horké trouby. Pečeme dozlatova.