Pravé býgle
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Droždí |
20 g |
Jablka |
10 dkg |
Mandle |
2 dkg |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Ořechy lískové |
3 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
10 dkg |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vypracujeme těsto z mouky, másla, droždí a špetky soli. V teple necháme asi 2 hodiny vykynout.
- Potom těsto rozválíme a nakrájíme na pásky asi 10 cm široké a 15 cm dlouhé.
- Na ně pak dáme suché švestky nebo jablka, mleté oříšky, posypeme skořicí a pokapeme citronovou šťávou.
- Pásky podélně přeložíme a zavineme na obou koncích. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme půlkami vyloupaných madlí a dáme péct do horké trouby. Pečeme dozlatova.