Radecký nákyp

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 140 g
Cukr vanilka 1 ks
Kandovaná pomerančová kůra 60 g
Kompot broskvový 800 g
Mandle 70 g
Marmeláda višňová 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Oplatky dortové 1 ks
Rýže loupaná 250 g
Strouhanka 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme v mléce rýži a utřeme s máslem a cukrem. Třeme dokud směs nezchladne.
  2. Přisypeme oloupané umleté mandle a za stálého míchání postupně vmícháme žloutky, vanilkový cukr, naloženou pomerančovou kůru a lžičku citronové šťávy.
  3. Nalijeme do velké mísy studenou vodu a vložíme do ní mísu s těstem. Těsto stále důkladně třeme.
  4. Ušleháme sníh z 8 bílků a přidáme do těsta. Vysypeme si formu na pečení a vlijeme část těsta. Povrch přikryjeme oplatkou, potřeme višňovou nebo meruňkovou zavařeninou, poklademe zavařeným ovocem (hrušky, broskve apod.).
  5. Potom dáme opět vrstvu těsta a pokryjeme vrstvou ovoce. Dáme péct do vyhřáté trouby.