Radecký nákyp
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
140 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kandovaná pomerančová kůra |
60 g |
Kompot broskvový |
800 g |
Mandle |
70 g |
Marmeláda višňová |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Oplatky dortové |
1 ks |
Rýže loupaná |
250 g |
Strouhanka |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Uvaříme v mléce rýži a utřeme s máslem a cukrem. Třeme dokud směs nezchladne.
- Přisypeme oloupané umleté mandle a za stálého míchání postupně vmícháme žloutky, vanilkový cukr, naloženou pomerančovou kůru a lžičku citronové šťávy.
- Nalijeme do velké mísy studenou vodu a vložíme do ní mísu s těstem. Těsto stále důkladně třeme.
- Ušleháme sníh z 8 bílků a přidáme do těsta. Vysypeme si formu na pečení a vlijeme část těsta. Povrch přikryjeme oplatkou, potřeme višňovou nebo meruňkovou zavařeninou, poklademe zavařeným ovocem (hrušky, broskve apod.).
- Potom dáme opět vrstvu těsta a pokryjeme vrstvou ovoce. Dáme péct do vyhřáté trouby.